Skip to navigation

Language:

Banda

El 20 de maig del 1999 el paranimf de la Universitat Politècnica de València va acollir, sota la direcció de José Manuel Miñana Juan, el concert inaugural de la Banda Simfònica de la UPV, l’origen de la qual es remunta al mes de febrer del citat any. Un any després, i després de la participació en l’Estiu Musical d’Ontinyent, l’agrupació va actuar al Palau de la Música de València, juntament amb el pianista Guillermo Fernández Rubio.

Des de la fundació, la Banda Simfònica de la UPV ha inclòs en la seua programació habitual els concerts de Nadal i de Primavera, i ha dut a terme, així mateix, col·laboracions amb diverses entitats. Això li ha permès alternar la música moderna o la sarsuela amb altres estils propis de les bandes simfòniques. De fet, el 2003, la nostra banda, que ha comptat amb solistes com Carmen Fortea i Javier Tortosa, va encetar una sèrie de cicles centrats en la música de cinema que, en l’actualitat, continuen oferint-se a l’Auditori Alfons Roig de la Facultat de Belles Arts de València.

Les col·laboracions mantingudes amb institucions com l’Orfeó de la UPV –els resultats de les quals es van poder constatar durant el mes de desembre del 2001 a l’església del Temple de València i a l’església de la Camerata de Gandia– van tenir continuïtat a partir del 2003 i 2004 amb agrupacions com el Cor Polifònic de la UPV, el Cor de la Universitat de Sevilla i el Cor de la Universitat Autònoma de Madrid. Des de l’any 2004 la Banda Simfònica de la UPV va començar les seues intervencions al Festival Internacional de Música Universitària de Belfort (França), trobada en què va intervenir també durant els anys 2005 i 2010.

El 2013 pren la direcció de la banda Francisco José Valero García, qui prossegueix la tasca iniciada pel primer director. Això ha possibilitat la difusió –fora de l’àmbit universitari i en localitats com Amposta, Alcoi o Altea– del treball desenvolupat per la banda, un treball que en aquests moments intenta conjuminar l’interès per la música tradicional valenciana, l’estil avantguardista propi dels certàmens més exigents i les instrumentacions de grans obres clàssiques.

Banda

Updated on 2016-02-08T08:06:41+00:00, by codonyer.